آموزش سئو از صفر تا صد رایگان【سئو 2020】 آموزش سئو آموزش سئو ...
مجموعه: سبک زندگی تعداد بازدید: 106
نکات روانشناسی کودک چیست؟ آیا شما به عنوان یک مادر و یا حتی مربی مهد کودک و یا هر شخص دیگری که با کودکان زیاد در ارتباط است مهارتهای ارتباطی با کودکان را میدانید؟ آیا میدانید که دانستن نکات روانشناسی کودک میتواند تأثیر خوبی بر رفتار ما با کودک داشته باشد و در آینده او مؤثر واقع شود. با ما همراه باشید تا در مورد نکات روانشناسی کودک بیشتر بدانید.
اگر بخواهیم مختصر تعریفی در مورد روانشناسی داشته باشیم میتوانیم بگوییم که روانشناسی یا Psychology علم مطالعه ذهن و رفتار در انسان میباشد. از این علم وقتی در مورد مطالعه موجودات زنده دیگر صحبت به میان میآید با عنوان رفتارشناسی یاد میشود. به بیان سادهتر روانشناسی و رفتارشناسی هر دو روی یک چیز تمرکز دارند و آن رفتار است چه در انسان در مورد موجودات زنده دیگر!
دوران کودکی، بدون شک مهمترین دوران زندگی هر فردی است. این دوران، دورانی است که شخصیت یک فرد را شکل میدهد و به نوعی تمامی آنچه قرار است برای شخصیت یک فرد اتفاق بیفتد، بنای آن از همین دوران پایهریزی میشود.
روانشناسی کودک در واقع زیر مجموعه از روانشناسی رشد است. هدف این شاخه از روانشناسی پرورش و رشد استعدادهای کودکان و آموزش به او از همان سنین طفولیت است. Jean Piaget و Stanley Hall از جمله افرادی بودند که در زمینه کودک و نکات روانشناسی کودک مطالعاتی انجام دادند.
نکات روانشناسی کودک از جنبههای مختلفی بررسی میگردد که هرکدام از اینها شاخهای از علم روانشناسی کودک را شامل میگردد:
رشد یک فرآیند چند بعدی است که مطالعه و شناخت آن در ابعاد مختلف تأثیر مستقیمی بر زندگی کودک میگذارد. انواع ابعاد رشد کودک شامل رشد اجتماعی، رشد شخصیتی، رشد اخلاقی و… میباشد.
اینکه نیازهای یک کودک شش ماهه با یک کودک ۲ ساله یکسان نیست امری بدیهی است و همه ما میدانیم. یک کودک در هریک از مراحل مختلف رشد خود نیازهای مختلفی از لحاظ روحی و جسمی دارد که البته بیشتر نیازهای جسمی او در این سنین مورد توجه همه از جمله پدر و مادر است. در حالی که نیازهای روحی هم بعد مهمی از نیازهای کودک در همین سنین هستند و در واقع سنگ بنای شخصیت بزرگسالی افراد از همین سنین پایه ریزی میگردد.
از جمله موضوعات مهمی که یک کارشناس روانشناسی کودک باید مد نظر بگیرد شیوههای فرزند پروری است. اینکه با یک کودک چگونه تعامل داشته باشیم و نحوه ایجاد روابط صحیح بسیار اهمیت دارد. البته این مورد و بسیاری از موارد دیگر ممکن است نادیده گرفته شود و درواقع پدر و مادرها تصور کنند که فرزند پروری نیازی به یادگیری و آموزش ندارد و همه به راحتی از عهده آن بر میآیند.
مشکلات رفتاری کودکان بسیار است که دلیل آن هم عدم توجه کافی به بعد روحی شخصیت کودک است که این مورد انواع مختلفی از مشکلات از جمله بیماری اتیسم را به همراه میآورد.
هرکدام از مواردی که در بالا به آنها اشاره شد بخشی جداگانه را در روانشناسی کودکان دربر میگیرد و نیاز به مطالعه جدی دارد.
منابع: رشد
نظر شما برای “ نکات روانشناسی کودک | چگونه با کودک خود رفتار کنیم ”